Over ons

The Mall Delft is in september 2006 gestart. Toen hebben een aantal kerken en christenen, Youth for Christ en Operatie Mobilisatie de handen ineengeslagen en is The Mall Delft ontstaan. Waarom? Omdat uit onderzoek bleek dat de kerken maar 4% van alle jongeren in Delft bereiken. Verschillende initiatieven, waaronder The Mall Delft, hebben hier verandering in gebracht!
De kinderen/jongeren die we bereiken zijn tussen de 7-23 jaar, komen met name uit de Voorhof en de Buitenhof en hebben veelal een Turkse, Marokkaanse, Somalische of Antilliaanse achtergrond.

 

We zijn enthousiast over deze jongeren.

Over de oprechte vragen die zij stellen. Over de open houding die ze hebben en de neiging om te experimenteren. Over hun zoektocht naar echte antwoorden op hun vragen. De jongeren die wij tegenkomen, zijn mooie mensen. Jongeren die het waard zijn om in te investeren en mee op te trekken.

Tegelijkertijd zien we in ons werk dat jongeren onzeker en kwetsbaar zijn. Vaak zijn ze bang voor afwijzing; dat ze niet de moeite waard zijn. Deze angst voor afwijzing kan tot onechtheid en verkeerde keuzes leiden. We zien dan ook dat jongeren maskers opzetten om hun kwetsbaarheid achter te verbergen. Maskers van onverschilligheid, hardheid en/of destructief gedrag. Gevolgen hiervan zijn onder andere: vroegtijdig schoolverlaten, pestgedrag naar andere jongeren en/of het vervallen tot criminaliteit.


Jongeren met een sterke identiteit

Als Youth for Christ Delft helpen we jongeren om hun maskers af te zetten en zichzelf te zijn. We geloven dat ze dit niet alleen kunnen. Ze hebben het nodig dat positieve, liefdevolle mensen in ze investeren. Mensen die enthousiast zijn over jongeren. Mensen die begrip voor ze hebben en helpen om te gaan met vragen. En mensen die de liefde van Jezus praktisch handen en voeten geven en daardoor hoop brengen.

We willen de komende jaren doorgaan om met andere christenen uit Delft intensief op te trekken met jongeren. Jongeren die ontdekt hebben dat ze waardevol zijn zoals ze zijn gemaakt. Jongeren die de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. En jongeren die zich optrekken aan rolmodellen, omdat wij duurzame relaties met ze hebben opgebouwd. Doordat deze jongeren zo’n sterke identiteit hebben opgebouwd, durven ze het aan hun maskers af te doen en zichzelf te zijn. Ze hebben het lef hun dromen na te jagen en hun talenten te ontwikkelen. Ze maken positieve keuzes om vooruit te komen en vervallen niet in onverschillig of crimineel gedrag. Niet omdat anderen hen vertellen dat ze dat moeten doen, maar omdat ze dit zelf willen.