Activiteiten

Ons jongerenwerk is relationeel en behoeftegericht. Dit betekent dat we er willen zijn voor de jongeren die bij ons binnen wandelen. We willen hen echt zien en hen echt horen en er echt voor hen zijn. Binnen alle activiteiten die we voor jongeren hebben, maar ook als we hen buiten tegen komen op straat, of wanneer jongeren ons buiten de normale openingstijden nodig hebben. We geloven namelijk dat jongeren het waard zijn om gezien te worden, om te voelen dat ze geliefd zijn en dat ze het waard zijn om in de investeren. Hierin willen we jongeren de liefde van Jezus voor hen laten zien.

Dit doen we door verschillende activiteiten aan te bieden. Naast onze activiteiten bieden we ook individuele begeleiding waar gevraagd en waar nodig.

JongensMall

We hebben door de week heen verschillende inloopmomenten voor jongens in verschillende leeftijdscategorieën. Binnen deze inloop leren we jongeren kennen door FIFA met hen te spelen, te poolen, spelletjes te doen en met hen in gesprek te gaan. Daarnaast bieden we hulp op maat. Zo helpen we jongeren bijvoorbeeld bij het kiezen van een opleiding, het opstellen van een CV of het zoeken van een stage.

MeidenMall

We hebben wekelijks 3 verschillende meidengroepen draaien. Één groep voor meiden van de bassischool, één voor meiden van de middelbare school en één 18+ groep. Hierbij kunnen meiden dus blijven doorgroeien naar een nieuwe groep waardoor we lang met hen mee kunnen lopen. Met de jongste meiden doen we veel activiteiten rondom thema’s als zelfbeeld, toekomst, talenten, ontwikkeling & relaties. Deze thema’s behandelen we op een creatieve manier. Door spellen en knutsels brengen we de onderwerpen dichtbij. Deze thema’s behandelen we met de oudere groepen ook, maar dit onder het genot van een kopje thee en een goed gesprek. Meiden kunnen uiteraard, net als jongens, ook bij ons terecht voor extra hulp op gebieden waar ze dit nodig hebben.

KidsMall

Wekelijks mogen wij op vier locaties KidsMall aanbieden. Hierbij komen kinderen van groep 3 t/m 6 langs voor een leuke middag. Tijdens deze middag leren we de kinderen spelenderwijs meer over wie ze zijn, waar hun talenten liggen en komen er allerlei andere thema’s aan bod. We bieden vooral een luisterend oor en kunnen eventuele problemen in een vroeg stadium signaleren. Dit mogen we doen in ons eigen jongerencentrum, in de Buitenhof bij BuitenGewoon, in de Tanthof in kerkgebouw het boek en in Buurthuis voorhof onder de naam Tamboerijn.

Athletes in Action

Elke eerste week van de zomervakantie mogen we het sportproject van Athletes in Action in Delft ondersteunen. Deze weken zijn er 4 verschillende teams in 4 verschillende wijken aanwezig (Wippolder, Buitenhof, Voorhof en Tanthof) om met kinderen te sporten, spelen, het evangelie te delen en kinderen een leuke week te geven. We horen van veel kinderen dat ze elk jaar weer uitkijken naar de ‘blauwe shirtjes’ en dat ze genieten van alles wat die week voor hen wordt georganiseerd. Naast dat de kinderen een erg leuke week hebben zien we deze week ook ongeveer 50 jonge vrijwilligers die groeien in hun talenten en in hun geloof.

Straatwerk

In de tijd dat wij ons inpandige werk niet konden doen vanwege de maatregelen rondom corona hebben wij ons werk buiten voortgezet. Dit is ons zo goed bevallen dat wij dit aan ons standaard aanbod hebben toegevoegd. We zijn meerdere uren aaneengesloten aanwezig op een plein of veld in Delft waar we met jongeren voetballen, spelletjes spelen en vooral aanwezig zijn om hen te leren kennen en met hen te kletsen. Op deze manier leren wij nieuwe jongeren kennen en zien we wat er in de wijk speelt en kunnen we hierop inspelen.