“De thee is hier altijd op kamertemperatuur”

We zitten met de meiden bij de bar. We hangen wat en kletsen over hun dag. Één van de meiden vertelt over een ruzie die ze vandaag had, een ander vertelt honderduit over een nieuw spelletje op de telefoon en weer een ander vertelt dat ze The Mall zo’n fijne plek vind omdat de thee altijd op kamertemperatuur is.

Elke woensdagmiddag zijn meiden in de leeftijd van 10-13 jaar welkom. Deze meiden genieten van aandacht die ze krijgen, vinden het heerlijk om activiteiten te doen en vertellen ondertussen veel over alles wat ze meemaken. Ze vertellen over agressieproblemen, over thuissituaties, verliefdheid, ruzies, vakanties en over alles waar ze op dat moment mee bezig zijn. Dit alles start heel simpel: met een kopje thee op de juiste temperatuur.

Vaak willen we allerlei programma’s bedenken om met de meiden in gesprek te gaan. We zijn bezig met alles goed voor te bereiden en zo goed en leuk mogelijk te maken voor de meiden.
Maar als we dan vragen waarom de meiden graag naar The Mall komen, gaat het om de simpele dingen: het krijgen van een kopje thee, een knuffel bij binnenkomst, een app-je door de week, het feit dat we naar ze luisteren.

Niet alleen de meiden komen met zulke antwoorden. Ook één van de oudere jongens gaf pas aan langs te komen omdat hij hier oprechte aandacht krijgt en even kan komen kletsen. Hij geeft aan dat er genoeg plekken zijn waar leuke dingen worden georganiseerd, maar dat hij liever naar The Mall komt omdat er hier mensen zijn die echt willen weten hoe het met hem gaat.

We gunnen iedere jongere een plek waar ze zich veilig voelen. Waar thee op de juiste temperatuur is. Waar iemand is die naar ze luistert.

We geloven dat iedere lezer van deze nieuwsbrief zo’n plek kan zijn voor iemand in zijn omgeving. We willen je uitdagen om eens na te denken voor wie jij deze week een kopje thee kunt zetten. Denk eens na over welke jongere in jouw omgeving wel wat extra aandacht kan gebruiken.
Stuur eens een berichtje, een kaartje of een uitnodiging voor de thee naar die persoon.

“Vrienden, omdat God zo veel van ons houdt, moeten wij ook van elkaar houden” – 1 Joh 4:7

Wat een voorrecht om Gods’ liefde te kennen en te mogen doorgeven!