”Ik kwam hier naar mijn tweede huis.”

Nu sinds een maand loopt Steven stage bij ons. Steven kwam zo’n 11 jaar geleden naar onze activiteiten. Hij was toen 10 jaar en is destijds een keer door een van zijn vrienden ‘geïntroduceerd’ bij The Mall. “Dat was nog in de tijd van de ‘GameCube’ en jullie hadden toen ook al computers. Dat hadden we allemaal niet thuis.”, vertelt Steven.

Steven is na deze ‘introductie’ elke week, meerdere dagen per week, teruggekomen. Tot zijn 14e, en daarna waren we Steven even ‘kwijt’. We zagen hem af en toe op straat, maar hij kwam niet meer naar onze activiteiten. Tot zo’n twee jaar geleden. Toen kwam Steven het jongerencentrum binnen lopen met de vraag of hij hier stage mocht komen lopen. Daar zeggen wij natuurlijk geen ‘nee’ tegen!

Op de vraag waarom Steven hier eigenlijk naar toe bleef komen destijds, antwoordt hij:

“Ja die sfeer.. Ik voelde mij gewoon hier thuis. Ik kwam hier gewoon naar mijn tweede huis.”

Het is leuk om herinneringen op te halen met Steven. Hij hielp bv. mee achter de bar. Steven zegt lachend: “Voor die gratis consumptie, toch.”.

Ook is er een tijd geweest dat Steven met wat andere jongens bij Gideon (teamleider The Mall) thuis kwam om te gamen, samen te eten en uit de Manga Bijbel te lezen.

“The Mall is een stukje jeugd voor mij man. Is echt een stukje waar ik later over aan mijn kinderen vertel.
Over een buurthuis waar ik zoveel
leuke dingen heb meegemaakt. Is een stukje jeugd voor mij, iets wat ik niet ga vergeten.

Kamp is mijn leukste herinnering. Dat was echt iets nieuws voor mij. Het heeft veel van mij gevraagd, heb zelfs gehuild. Maar hoe ik er nu aan denk, als ik het niet had meegemaakt, zou ik iets missen gewoon.”

Dit (school)jaar is het 13e jaar dat we onze deuren open mogen zetten voor kinderen en jongeren uit de buurt. Steven is een van de honderden jongeren die naar onze activiteiten kwamen. En elke keer komen er weer nieuwe kinderen en jongeren binnen waar we een relatie mee op mogen bouwen.

We zijn dankbaar dat we weer wat quality time met Steven mochten hebben!