”Ik kwam hier naar mijn tweede huis.”

Steven (19) is een van de jongeren die van jongs af aan in het jongerencentrum The Mall komt. Vanaf dat hij een jaar of 9 was bezocht hij de activiteiten van The Mall. Hij is mee geweest op kamp, kwam langs bij onze huiswerkmiddagen en kwam langs om gewoon te hangen bij The Mall met zijn vrienden. We zijn hem een tijdje uit het oog verloren toen Steven wat ouder werd, maar hij kwam weer terug toen hij een stage nodig had. In dit verhaal leest u waarom hij The Mall een bijzondere plek vindt en wat hij aan The Mall heeft gehad en heeft.

“Volgens mij ben ik met één van mijn vrienden meegekomen naar The Mall voor de eerste keer. Ik kwam toen hier en hier was een gamecube enz. Dat had ik allemaal niet thuis zulke dingen, dus toen ben ik blijven komen. Dit was ook een plek waar ik van mijn moeder mocht zijn. Anders moest ik altijd thuis zijn als de lichten buiten aan gingen, maar bij The Mall mocht ik ook komen als de lichten al aan waren. Mijn moeder wist gewoon dat het goed zat hier. The Mall is gewoon een stukje jeugd voor mij, ik ga later aan mijn kinderen vertellen over het buurthuis waar ik zoveel leuke dingen heb meegemaakt. Ik ga deze plek echt nooit vergeten. De sfeer hier was gewoon goed, ik kwam hier gewoon naar mijn tweede huis, ik vond alles hier gewoon leuk, de mensen, de computer, de muziek. Ik voelde me gewoon thuis. Ik kwam zelfs af en toe bij één van de medewerkers thuis om samen te koken en te eten en dingen te bespreken.

"Ik kwam hier gewoon naar mijn tweede huis"

Ik ben nu teruggekomen voor stage omdat ik toevallig een medewerker tegenkwam die ik nog goed kende. Ik had nooit verwacht dat ik hier stage mocht lopen, maar ik ben echt blij dat het kon. Ik kende hier gewoon mensen en dat was fijn.

Als ik The Mall in een paar woorden moet omschrijven is het: Geweldig, goede mensen, goed omgaan met mensen en gewoon een hele leuke plek om te zijn. Als jongere was het een hele leuke plek, maar nu ook als stage is dat zo. Er werken hier gewoon goede mensen die goed werk doen voor jongeren. Jullie staan hier niet voor de winst, jullie staan hier voor de jongeren. Het is bijzonder dat hier zoveel vrijwilligers zijn hier zomaar gewoon werken zonder er iets aan te verdienen.

Het voelt hier echt alsof jullie geven om de jongeren die hier komen. Jullie bidden voor ons, jullie zijn er gewoon. Ik kan merken dat jullie hier echt iets willen betekenen voor de jongeren.

Eerlijk gezegd denk ik dat The Mall een plek is waar kinderen echt even opgelucht kunnen zijn. Omdat je dan thuis problemen hebt dat het dan een fijne plek is om te komen. Voor mijzelf was dat ook altijd zo, dan waren er thuis veel problemen en dan kwam ik hier en dan was ik blij. Gewoon even een beetje rust.”